Protolabs tillverkar delar för test och respiratormasker i kampen mot COVID-19

Protolabs, med över 450 anställda vid sitt europeiska huvudkontor i Telford, spelar en avgörande roll i kampen mot viruset COVID-19, genom att hjälpa italienska ingenjörer göra om snorklingsprodukten “Easybreath” till respiratormasker. Maskerna ska användas av sjukvårdspersonal i frontlinjen.

De så kallade ‘Charlotte’-valven 3D-printas och skickas direkt till den italienska kunden Isinnova. De i sin tur producerar utrustning för en icke-invasiv respiratormask som räddar liv.

Protolabs arbetar även med AusDiagnostics, specialist inom komplex molekulär diagnostik, för att producera plastkassetter för test av COVID-19. Kassetterna ska förvara den lösning som används vid testen.

“Vi jobbar med ett antal viktiga kundprojekt med koppling till COVID-19-pandemin,” förklarar Bjoern Klaas, Vice President och vd för Protolabs i Europa.

“ ‘Charlotte’-valven i Italien har redan en positiv effekt på de utmaningar hälso- och sjukvårdspersonal där står inför, medan vårt senaste samarbete med AusDiagnostics är avgörande i Storbritanniens utökade testprogram.”

“Testen kommer att användas vid mer än 20 stora sjukhus runt om i Storbritannien, samt vid diagnostikcenter i Europa. Kunden tillverkar idag närmare 200 testkassetter per dag, men antalet kommer att öka snabbt, för att tillgodose ökande behov. Vår produktionslinje för formsprutning är redo att tillverka 20 000 kassetter per kvartal.

“Digital tillverkning är oerhört fördelaktig vid snabb utveckling och den kommer att fortsätta vara avgörande för att se till att personal vid frontlinjen har tillgång till rätt utrustning, avslutar Bjoern.”

Protolabs erbjuder anpassad tillverkning och tillverkningstjänster till organisationer inom tillverkning av sjukvårdsutrustning, telekommunikation, energi, vattenrening och andra viktiga samhällsområden.

Media

Galleri

Hemsida

Nedladdningar

Scroll to Top