Advisory board

Erik Advisory board

Erik Behm

Area & Investment Manager ICT,
Business Region Göteborg

Area & Investment Manager ICT

Har i 10 år varit ansvarig för att attrahera utländska företag samt ge support till västsveriges ICT kluster. Erik har en stor passion för ICT branschen och är specialist på EdTech, AI, Space & Antenn teknologi. Erik har en masterexamen från Chalmers med inriktning Industrial Engineering & Management.

Ivica Advisory board

Ivica S. Maric

Manager – Simulations, Scenarios and V&V Volvo

Mer än 20 års erfarenhet inom bland annat rymdindustri

Har en bakgrund inom Physics Engineering, från KTH i Stockholm samt Chalmers i Göteborg. Med mer än 20 års industriell erfarenhet, de senaste 14 åren har jag verkat inom Volvo Group Corporation. Min professionella erfarenhet sträcker sig från rymdindustri och utveckling av mätmetoder för jet- och raketmotorer till automotive industrin som kvalitetsansvarig, med fokus på verifiering och validering. Idag leder jag avdelningen för simulatorer, scenarier samt V&V på Volvo GTT, där vi arbetar med att utveckla självkörande lastbilar.

Bo Advisory board

Bo Johansson

Director Special Projects & Senior Advisor Volvo Bus Corp

Nu "Director Special Projects & Senior Advisor"

Formell utbildning civ-ing Chalmers samt delar av civ-ek-utbildningen från Göteborgs Universitet

Volvo Personvagnar mellan 1977 & 1998. Olika uppgifter inom produktion , produktutveckling , inköp och eftermarknad.

Volvo Bussar 1998 – Olika uppgifter inom produktutveckling , kvalitet och joint ventures. Nu ”Director Special Projects & Senior Advisor”.

Stefan Advisory board

Stefan Christiernin

Volvo Cars

Doktor i fysik och professor i simulerings-/datateknik

Jobbar på Volvo Cars och har ett brett förflutet inom både akademi och entreprenörskap. Han är docent och dr I fysik och professor i simulerings-/datateknik, har varit vicerektor på högskolan Väst, har varit med och startat ett antal mindre bolag och är även aktiv som deckarförfattare. Innan Volvo Cars jobbade han på NEVS med teknikbaserad affärsutveckling i spannet mellan morgondagens teknik, partnerskap och de nya och förändrade affärsmöjligheter detta för med sig.

Malin

Malin Kjällström

Affärsutvecklare,
Connect Väst

Ägare och arrangör av Göteborgs Tech Week

Malin arbetar som affärsutvecklare på Connect Väst. Hon ansvarar för tillväxtkapitalet, Springboard-programmet och är projektledare för Connect2Capital. Innan Connect Väst arbetade Malin som investeringsanalytiker på Almi Invest.

Hon är också en av ägarna och arrangören av Göteborgs Tech Week som är ett evenemang fyllt med workshops, nätverk, affärsmöjligheter och mycket mer. Evenemanget äger rum varje år i Göteborgs stad.

Flemming

Flemming Vejlö

CEO Elysics & Chairman,
Electronics Industry Ass. In Gothenburg

Leader and businessman with over 25 years’ experience within product development

Flemming är partner och affärschef på Elysics AB, ett utvecklingsföretag med hög kompetens inom produktutveckling.
Kunderna finns i en mängd olika branscher inklusive MedTech, Automotive, Foodtech, Industry, Marine and Drones. Han är också den nuvarande ordföranden för EIG (Electronics Industry Ass. I Göteborg).

Per Advisory board

Per Lundberg

Regional Säljchef, ÅF Digital Solutions avdelning Embedded

En av Sveriges största tjänsteleverantörer inom Embedded

Ansvarar för organisationens kundbearbetning och erbjudandet mot kunderna, vilket i huvudsak är företag som utvecklar produkter till stor del baserade på elektronik och mjukvara.

De är en av Sveriges största tjänsteleverantör inom just Embedded med en betydande inhouse projektorganisation, och ÅF är ett av Sveriges största tekniska konsultföretag.

Personligen har han en Master of Science i elektronik, och har arbetat hela sin professionella karriär inom konsultvärlden. Började 2004 som konsult inom hårdvarukonstruktion, sedan mer inom projektledning och har sedan 2011 arbetat med tekniknära försäljning och som chef för ett antal medarbetare. Numer endast med försäljning.

Robert Advisory board

Robert Olsson

Grundare & Senior Advisor, FRONTSIDE Electronics AB

Tillverkar både prototyper och kompletta produkter

Robert Olsson är grundare till FRONTSIDE Electronics AB och har mer än 40-års erfarenhet av avancerad elektroniktillverkning i Göteborg.

Idag är Robert Senior Advisor i Frontside och sitter bland annat även i styrelsen för Ung Företagsverksamhet i Göteborg, Nyföretagarcentrum i Härryda, Partner Göteborg mm.

FRONTSIDE Electronics AB är ett högteknologiskt elektroniktillverkningsföretag med ca: 40 personer beläget i Mölnlycke Företagspark.

Man tillverkar både prototyper och kompletta produkter i stora serier för kunder allt ifrån Chalmers groddföretag till stora koncerner som Volvo, Zenuity, SKF, Ericsson, Assa mfl.

Lennart Advisory board

Lennart Lundgren

Affärsutvecklare,
Staga Sweden

Fd. Institutionschef på Chalmers tekniska högskola under 24 år

Nuvarande aktivitet: Affärsutvecklare på Staga och egenföretagare på Tuve Science

Lennart Advisory board

Lennart Lundgren

Affärsutvecklare,
Staga Sweden

Nuvarande aktivitet: Affärsutvecklare på Staga och egenföretagare på Tuve Science

Scroll to Top