Snabb intervju med BoMek inför Advanced Engineering 2020

bomek

Bild: BoMek.se

Hej BoMek! Kan ni berätta lite om er själva och vad ni arbetar med?

– BoMek Verkstads AB är en legotillverkare med inriktning på skärande bearbetning. Vi har 25 CNC maskiner där vi löser de flesta klurigheter som våra kunder kan komma på. Vi producerar detaljer till förbränningspannor, optikindustri, maskinbyggare, medicinfixturer samt indirekt utrustning till bilindustrin mm. och ser det som utvecklande att vara med i tillverkningen till så skiftande produkter. Några av våra återkommande kunder är Volvo, SAAB Group, Valmet, BD Medical och Thorlabs. Vi arbetar med allt från reparationsarbeten och enstaka prototyper till medelstora serier i alla förekommande material. Vår specialitet är bearbetning i rostfritt och duplexa material samt aluminium, men vi tillverkar även komponenter i stål, mässing, koppar, nickellegeringar och plast. På vår verkstad beläget på Volvo Tuve så servar vi Volvo med produktionsutrustning samt prototyper.

Vad är det ni kommer visa på mässan 2020 som gör att man absolut inte får missa att besöka er?

– På Advanced Engineering 2020 kommer vi att visa vilka otroliga detaljer som går att tillverka i en modern mekanisk verkstad. Då vi tillhandahåller skärande bearbetning, trådgnistning, svetsning och montering så har vi möjligheten att leverera en otrolig variation av produkter. Somliga kunder köper på detaljnivå medan andra köper kompletta system.

Hur är ni en del av Industri 4.0?

– Det känns som ordet i tiden är digitalisering. Planering, tillverkning, beredning, produktion och fakturering sker i en teknikintensiv miljö. Automatiseringsgraden ökar och antalet detaljer som är lönsamt att automatisera sjunker. Maskinerna producerar ”färdiga” detaljer med en minimal hantering.

Varför väljer ni att ställa ut på Advanced Engineering 2020?

– Bomek väljer att ställa ut på mässan för att få den regionala förankringen. Vi har sedan lång tid kunder som exporterar våra detaljer till sina kunder över hela planeten. Men det finns oerhört mycket potential hos företag i Västragötalandsregionen. Vi vill inte bara vara en leverantör i mängden utan vi vill vara den leverantör som gör att våra kunder känner trygghet i leveranserna.

BoMek Verkstads AB

BoMek Verkstads AB är en legotillverkare med inriktning på skärande bearbetning. Bemanningen är i dagsläget 47 personer och omsätter ca 50 000 kkr. Företaget producerar detaljer till förbränningspannor, optikindustri, maskinbyggare, medicinfixturer samt indirekt utrustning till bilindustrin mm.

BoMek ställer ut på Advanced Engineering 2020 i Göteborg. Du träffar dem i monter G:08.

Scroll to Top