GnosjoRegion.se & Advanced Engineering i samarbete inför kommande konjunkturutmaningar

Gnosjoregion.se

GnosjoRegion.se ingår samarbete med mässan Advanced Engineering, som går av stapeln den 25-26 mars 2020 i Åbymässans lokaler för andra gången. När ekonomin planar ut riktar medlemsföretagen hos GnosjoRegion.se istället om för att dra fördel av situationen. Exempelvis genom att titta på möjligheten att tillverka egna produkter för att inte ligga helt i händerna på OEM-företagen, vilket kan effektiviseras genom en mässa av det här slaget.

Mässan Advanced Engineering arrangeras nu för tredje gången i Göteborg i Easyfairs regi och för andra gången i egna lokaler vid Åby Arena. Inför nästa genomförande stiftar mässan och nätverkshuben GnosjoRegion.se samarbete med målet att stärka företag i Gnosjöregionen ytterligare. Bland annat kommer samarbetet till nytta med anledning av stundande konjunkturförändring. Medan många ser hinder med att cykeln tar vändning, ser underleverantörerna i Gnosjöregionen bara fördelar, i sann Gnosjöanda.

– Det är få av våra medlemsföretag som är rädda för lågkonjunktur, många säger att de fortfarande har mycket att göra. De ser inte en lågkonjunktur utan snarare att tempot blir mer normalt, säger Michael Åstmar som driver GnosjoRegion.se.

– Många företag ser också möjligheten att få tid för sådant som man annars har skjutit på för att man haft för mycket att göra, till exempel att utbilda sin personal, jobba med marknadsföring och söka nya kunder.

Det finns fler möjligheter med att tempot lugnar sig lite. Bland annat berättar Michael om underleverantörernas drömmar om ett skifte där de själva står för utvecklingen och på så sätt få ökad kontroll på in- och utflöden.

– Näringslivet i Gnosjöregionen har en stor andel underleverantörer. Här har vi tack vare arbetet med GnosjoRegion.se ett väldigt brett kontaktnät och jag vet att det är många av dessa underleverantörer som tittar på möjligheten att utveckla egna produkter för att inte ligga helt i händerna på OEM-företagen. Att gå från legotillverkare till produktägande företag är ett stort steg och då kan absolut en mässa som Advanced Engineering vara till hjälp att bygga kontakter i flera led.

GnosjoRegion.se kommer att finnas på plats på mässan.

Om Advanced Engineering:
Advanced Engineering är tillverkningsindustrins mötesplats för produktutveckling & outsourcing, som går 25-26 mars 2020 i Åbymässans lokaler i Mölndal utanför Göteborg. Mässan och mässhallen drivs av Easyfairs. För alla som arbetar i branschen är entré, utställning, aktiviteter och seminarieprogram kostnadsfritt. Högskolestuderande välkomnas 26 mars efter kl. 14. För mer information besök mässans hemsida advancedengineering.se
Kontaktuppgifter för mer info:
Ester Fardell, projektledare Advanced Engineering & Elektronik
Tel: 031-89 41 78
Mail: ester.fardell@easyfairs.com
Michael Åstmar, GnosjoRegion.se
Tel: 0371-319 00
Mail: michael@0371.se

Scroll to Top